Vásárlási feltételek

Webáruház adatai:

Az Ön által vásárolt termékek eladója a Serware Info Kft., pontos, jogszabályok által meghatározott adatai:

Székhely: 1031 Budapest, III. kerület, Vizimolnár u. 2-4.
Ügyvezető: dr. Vass Zsuzsanna
Adószám: 24097318-2-41
Közösségi adószám: HU24097318
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-990310 (Fővárosi bíróság, mint Cégbíróság által bejegyezve)
Bankszámlaszám: HUF 10700495-67525610-51100005
EUR 10700495-67525610-50000005
USD 10700495-67525610-50100005
Telefonszám: +3612426331
E-mail: ugyfelszolgalat@serware.hu

A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

Az aruhaz.serware.hu webáruházban eladásra kínált termékek képezik a vállalkozó és a vásárlók közötti szerződés tárgyát. A vásárolni kívánt termékek tulajdonságait és jellemzőit a konkrét termék leírásában találja meg részletesen. Kérjük, hogy a termékleírásokat figyelmesen olvassák el, hogy pontosan azt a terméket rendelhessék, melyre szükségük van. Adott esetben kérjék az Serware Kft. segítségét. Adott termékek használata veszélyeket rejthet magában, a termékleírások ebben a tekintetben is segítséget nyújtanak. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk. A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár. A megrendelt termékeket személyesen a telephelyünkön (1031 Budapest, III kerület, Vizimolnár u. 2-4.) tudja átvenni.

A szerződés, rendelési folyamat

Megrendelő megrendelése elküldésével a Serware Info Kft. vásárlójává válik. A megrendelés ügyfélszolgálatunk írásbeli visszaigazolása után tekinthető véglegesnek.
Rendelési folyamat:

  • Áruházunkban az árlisták és a termékleírások megtekintéséhez nem, azonban a rendeléshez be kell jelentkeznie. Amennyiben, még nincs felhasználói azonosítója áruházunkhoz, a Regisztráció menüpont alatt készíthet egyet.
  • Bejelentkezve az áruházba és a termékkatalógust böngészve, az adott termék melletti "kosárba rakom" feliratra kattintva lehet megrendelni a terméket. A rendelés mennyiségét később lehet módosítani.
  • Ekkor megjelenik a kosár tartalma. A "Megrendelem" gombbal indíthatja a rendelést, vagy a "Folytatom a vásárlást" gombra kattintva folytathatja a vásárlást.
  • A "Megrendelem"-re kattintva összegezve láthatja a kosara tartalmát bruttó és nettó árra egyaránt. Ezután az "üzenet" mezőben meg kell adnia az átvétel módját, mely történhet személyesen az üzletben vagy egyedi megbeszélés alapján.
  • A megrendelés elküldése után e-mail címére visszaigazoló levelet küldünk arról, hogy a rendelése beérkezett. Az adatbeviteli hibák javítására a "Vásárlás" gomb megnyomása előtt van lehetősége. Kérjük nézze át megadott számlázási címét, a megrendelt termékek mennyiségét, árát, típusát.
  • Az megrendelt áruk átvétele csak személyesen lehetséges, üzletünkben (1031 Budapest, Vizimolnár u. 2-4.). Amint a megrendelt termékeket összeállítottuk és a számla is elkészült, e-mailben értesítjük és a megrendelt termékeket üzletünkből elviheti.

FIGYELEM! Az át nem vett rendeléseket minden héten pénteken 13:00-kor stornózzuk. Ez csak azokra a rendelésekre vonatkozik, melyek átvételéről csütörtök 13:00-ig értesítést küldtünk.

A szerződés, illetve a szerződéskötés nyelve: magyar. A fentiek szerint megkötendő szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, azt a Serware Info Kft. iktatja, így az a későbbiekben is hozzáférhető lesz.

Szállítási határidők

Raktáron lévő termékek 2 munkanapon belül átvehetők, raktáron nem lévő termékeknél egyedileg értesítjük.

Szállítási díjak

A termékek átvétele csak személyesen lehetséges, így szállítási díj nincs.

Fizetési módok

Átvételkor, kizárólag készpénzben.

Adatvédelem

A birtokunkba jutott, a Megrendelő azonosításához szükséges adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag a rendelés teljesítéséhez használjuk fel, és semmilyen formában nem adjuk tovább harmadik félnek. A Serware Info Kft. elektronikus kereskedelmi szolgáltatásai egyedi jelszóval vehetők igénybe. A jelszó azonosítja a Megrendelőt, használata hitelesen bizonyítja, hogy a megrendelést a Megrendelő megtette. A megrendelést számítógépes rendszerünk rögzíti, arról azonnali visszaigazolást küld. A Megrendelő teljes felelősséget vállal a jelszó kezeléséért, azt harmadik fél részére nem ismerteti. A Serware Info Kft. nem vállal felelősséget azon károkért, amelyek a jelszó illetéktelen használatával keletkeztek akár a Megrendelőnél, akár harmadik személlyel szemben.

Jótállás, szavatosság, garancia

Az 1959, évi IV. törvény A Polgári Törvénykönyvről Magyarországon minden újonnan vásárolt termék esetében 2 éves szavatossági időt biztosít (tartós fogyasztási cikk esetében 3 év), amennyiben fogyasztói szerződés jön létre (amely a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy IJ fogyasztó IJ és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti. A 151/2003. Korm. rendelet alapján a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre a Serware Info Kft. 1 éves jótállási kötelezettséggel tartozik. Egyes termékek esetében a gyártó a fent említett jogszabályoknál kedvezőbb feltételeket vállal, melyeket a Serware Info Kft. köteles vásárlói számára is biztosítani. Az egy évesnél hosszabb garancia pontos feltételeit a termékek jótállási jegyén olvashatják. Kérés esetén ezeket feltételeket előre is megismertetjük kedves vásárlóinkkal.

szavatosság feltételeit a Polgári Törvénykönyv és a 49/2003. GKM rendelet tartalmazza. A Serware Info Kft. szavatossági kötelezettséggel tartozik, amennyiben az eladott termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. A szavatosság érvényesítésének feltétele, hogy amennyiben a felek a hiba eredetét illetően nem értenek egyet, a fogyasztó kötelezettsége a hiba eredetének bizonyítása (szakvélemény). A teljesítést követő hat hónapon belül vélelmezni kell, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt. Ebben az időszakban a bizonyítás a Serware Info Kft. kötelezettsége. Ha a fogyasztó a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a Serware Info Kft. mentesül a szavatossági felelősség alól.

jótállás feltételeit a már említett 151/2003. Korm. rendelet, a Polgári Törvényköny illetve a szavatossági igényérvényesítéskor is fontos 49/2003. GKM rendelet tartalmazza. Érvényesítésének feltétele a jótállási jegy. Fontos, hogy jótállás esetén a jótállásra kötelezett mindaddig nem mentesül kötelezettségei alól, amíg nem bizonyítja, hogy a hiba nem rendeltetésszerű használat következménye. Hibás teljesítés esetén a fogyasztó elsősorban ij választása szerint ij kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Serware Info Kft. számára a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget. Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a Serware Info Kft. a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelkezésektől a fogyasztó hátrányára tér el.

Jogérvényesítés

Kérjük kedves vásárlóinkat, hogy amennyiben a megrendelt termék megérkezik, az átvétel igazolása előtt ellenőrizze, hogy a terméket hiánytalanul megkapta-e? Amennyiben termékeinkkel kapcsolatosan minőségi kifogás merülne fel, úgy a jogszabályoknak megfelelően a 49/2003. GKM rendelet által meghatározottak szerint járunk el. A szavatossági igényeket a vásárlást igazoló bizonylattal tudják érvényesíteni. A Serware Info Kft. a jogszabály értelmében jegyzőkönyvet köteles felvenni a minőségi kifogásról. A Serware Info Kft. a jogszabály értelmében törekszik arra, hogy a minőségi hibás termék kijavítását vagy kicserélését 15 napon belül elvégezze. A minőségi kifogásokkal kapcsolatban kérjük, keresse a fent található elérhetőségeinket.

Az elállás joga

A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben a Serware Info Kft. köteles a Megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik. A Serware Info Kft. követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Egyéb költségek a vásárlót nem terhelik.

A 17/1999 (II.5) Korm. rendelet 5. §-a alapján a Megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát:

  • hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
  • olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl: kérésre összeállított konfigurációk)

Amennyiben a 8 munkanapon belüli elállás jogával élni szeretne, kérjük, hogy a termék határidőn belüli visszajuttatása mellett írásban írja le, hogy el szeretne állni a szerződéstől a fenti jogszabály felhatalmazása alapján.

Szerzői jogok és hivatkozások

Az aruhaz.serware.hu weblapon található összes grafikai és technikai szerkezet, megjelenítés megvalósítási módozatai, valamint a termékekre, Cégünkre vonatkozó összes adat, leírás illetve kép, jogtulajdonos hozzájárulása nélküli felhasználása, a szerzői jogok megsértését jelenti és jogi következményeket von maga után.

A aruhaz.serware.hu-ra való hivatkozás során tilos úgy linket elhelyezni, hogy az valamely más oldal részeként jelenítse azt meg. Minden más esetben az oldalunkra mutató link elhelyezéséhez hozzájárulunk.

Egyéb feltételek

Az aruhaz.serware.hu webshop-ban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Serware Info Kft.-t nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba van az internetes hálózatban, ami megakadályozza a aruhaz.serware.hu akadálytalan működését és a vásárlást. A Serware Info Kft. szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a Serware Info Kft. nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely látogató rovására történt csalás miatt. Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában megsérti a vásárlási feltételekben rögzített szabályokat, a Serware Info Kft. szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját.